Zaterdag 9 januari 2021

Heb je je tijdig aangemeld en het borrelpakket afgenomen? Dan krijg jij vóór 9 januari al je Hart van Brabant pakket. Zo wordt de dag net wat lekkerder te volgen.

Op de ochtend van de 9e word jij fris wakker. Je pakt een kop koffie en installeert je achter je laptop.

Ben je lid van JCI? Dan kun je vanaf 08u30 de CvA-vergadering digitaal en gratis volgen. Voor niet-leden, maar ook voor leden kun je náást de vergadering interessante workshops en lezingen bijwonen.

09:00 – 09:50:
Als werk ongewoon anders wordt

Ook wij hadden jullie liever fysiek ontvangen in 013. Maar door corona zijn we gedwongen om creatief te zijn. En ook ná COVID-19 zullen mensen vaker op afstand van elkaar werken. Maar hoe kun jij mensen op afstand blijven uitdagen, sturen, boeien en binden? Hoe leg je een wezenlijk contact? En wat zijn de verschillen tussen persoonlijkheidstypen, leeftijdscategorieën en culturen?

Adaptive Consulting verzorgt een interactieve workshop. Deze is speciaal gemaakt voor onze vereniging. In die workshop leer jij de belangrijkste do’s and don’t en hoe je optimaalverbonden blijft in ‘het nieuwe normaal’.

Koop kaarten

10:00 – 10:50:
Een andere versie van jezelf

Tegenslag, we krijgen er allemaal mee te maken. De één meer dan de ander. Maar wat doet dat met jou, en hoe kun jij de beste versie van jezelf zijn?

Bo Kramer is HELD bij stichting Basketball Experience Nederland. Na een droom van professioneel voetbal en een ernstige ziekte doet deze 22-jarige paralympiër aan rolstoelbasketbal. En met succes, want de eerste bronzen plak is binnen en nu droomt ze goud in Tokyo. Ze neemt je mee in haar persoonlijke verhaal én leert jou om tegenslag om te zetten in energie om opnieuw op te staan – again and again and again!

Koop kaarten

11:00 – 11:50:
Handvatten voor persoonlijke ontwikkeling

In de eerste workshops heb je al geleerd dat je soms anders MOET handelen en dat jij altijd het beste uit jezelf KAN halen. Maar hoe doe je dat dan?

Deze sessie bestaat uit twee delen. FranklinCovey (Glenn Vergoossen) leert jou hoe je je eigen mission statement kunt vormgeven, zodat jij je doelen kunt halen.
En WeShareTalent (Margot Venhuizen) helpt je om je eigen talenten daarbij optimaal te benutten.

Koop kaarten

Zaterdagmiddag

Na de fantastische, door jezelf klaargemaakte lunch bieden we meerdere opties:

Optie 1: Ongewoon anders Hart van Brabant – Powered by Midpoint Brabant. 

13:30 – 15:30. In deze interactieve ronde tafel sessie leer jij de belangrijkste lessen van onze topondernemers en bedrijven. Dit aan de hand van panel discussies en beeldmateriaal. Ook nemen we je mee langs belangrijke initiatieven in de regio.

En we hebben voor ieder wat wils – als je kijkt naar de inhoud!

Smart Logistics. Het gaat met voetbalvelden tegelijk. Grote distributiecentra (XXL) van giganten als Bol.com, Coolblue en XPO schieten hier als paddenstoelen uit de grond. Toplocaties in en om Tilburg zijn gewild, dankzij de ligging op de doorvoerroute tussen Rotterdam, Duitsland en Antwerpen.

Tilburg-Waalwijk is dan ook meermaals verkozen tot Logistieke Hotspot van Nederland. Dit kon alleen gebeuren door intensieve samenwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijs. Programma manager Twan van Lankveld van Midpoint Brabant neemt jullie mee in dat verhaal.

En geloof ons, zo’n distributiecentrum is helemaal niet saai. Daarom licht Jorn Versteijnen (Versteijnen Logistics) toe hoe ver de automatisering nu al gaat – en wat er wel niet bij komt kijken om zo ver te komen.

Maar de toekomst begint vandaag. Sander Maas van Start-up Sentors gaat dan ook verder. Sentors maakt dat vrachtwagens automatisch worden herkend en dat chauffeurs niet eens meer hoeven uit te stappen voor de afhandeling van papierwerk. Nog zo’n slim verhaal uit Hart van Brabant!

Smart Industry. Ooit was 013 dé wolstad van Nederland. Regio Waalwijk kende de meest toonaangevende leerverwerkende bedrijven. En toen? Toen trok de industrie ineens grotendeels naar andere delen van de wereld… Het Hart van Brabant bleef half leeg en bloedend achter.

Maar dankzij gezamenlijke inspanningen komen deze en andere industrieën steeds vaker terug. Ook helpt robotisering om de productiekosten, ooit reden voor de verhuizing, te minimaliseren. Zo lukt het Hart van Brabant om innovaties voor defensie en de maakindustrie voor de regio te behouden. Directeur Pierre van Kleef van Gate2 praat je bij, en neemt je mee op een inspirerende rondleiding op het oude terrein van Ericssson, nabij vliegbasis Gilze-Rijen. Je kijkt binnen in de innovatieve lijmacademie, het 3D-printlab, het air mobility training center en fieldlab Campione. Dit laatste is een proeftuin voor predictive maintenance – onderhoud op het juiste moment zodat fabrieken nooit meer stil komen te liggen.

Hoe overwin jij als de hele wereld je concurrent is?

Smart Leisure. De vrijetijdseconomie in Midden-Brabant groeit jaarlijks met meer dan 7%. Ze is goed voor 14.000 banen, meer dan 2.100 ondernemingen en tien miljoen dagrecreanten op jaarbasis.

Zeker zo indrukwekkend als deze cijfers is de hoogwaardigheid van de branche. Natuurlijk hebben we attractiepark de Efteling, maar ook safaripark de Beekse Bergen won al talloze prijzen. Van Gogh Homeland Experience is een nieuw initiatief dat al talloze toeristen uit het buitenland trekt.

Wat is er voor nodig om het verhaal helemaal kloppend te krijgen? Je leert de ins en outs van Juriaan van Waalwijk (onderzoeker en adviseur storytelling, o.a. Efteling) en Joost Melis (directeur House of Leisure) en Lian Duif (consultant project Van Gogh Homeland Experience). Na deze sessie kan ook jij jouw organisatie goed in de etalage zetten!

Spoorzone en Smart Services. De Spoorzone ligt midden in het centrum van Tilburg. In dit gebied van 75 hectare vinden nieuw en oud elkaar, maar ook ruig en verfijnd. Zo vind je er de LocHal bibliotheek, een skatepark, de MetaMaze (walk through art) en een stadsbrouwerij.

Die LocHal bibliotheek werd op het twaalfde World Architecture Festival nog verkozen tot mooiste gebouw. Ter wereld.

Hoe kreeg zo’n groot en verpauperd gebied zo’n enorme impuls? En hoe profiteren de stad en jonge start-ups hiervan? Wethouder en eerste loco-burgemeester Berend de Vries praat je bij.

In die spoorzone vind je een creatieve hotspot die ondernemingen en onderwijs bij elkaar brengt. Een belangrijke rol daarin speelt MindLabs. MindLabs faciliteert toegepast onderzoek op gebieden als serious gaming en artificial intelligence. Directeuren Loet Visschers en Ralph Daggers nemen je mee in hun verhaal.

Aan tafel sluiten Ton Bogerd (manager ICT bij VECOZO) en Ruud van den Broek (directeur Innvolve) aan. Zij zorgen dat je opticien online kan checken of jij een brilvergoeding krijgt. En dat je ziekenhuis automatisch jouw behandeling kan declareren bij de verzekeraar. Het zijn drie miljard berichten per jaar en ze zijn allemaal behoorlijk privacy gevoelig. En waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar ze worden allemaal verwerkt bij VECOZO in Tilburg.

Of ja, in Tilburg… Ze staan in een hypermoderne cloud-omgeving. Zelfs zo modern dat leveranciers als Cisco en Microsoft dit wereldwijd als referentie gebruiken. Maar hoe hou je deze gegevens veilig? En hoe win je voldoende vertrouwen van opdrachtgevers, overheden en de Autoriteit Persoonsgegevens om hierin mee te gaan?

koop kaarten

Optie 2 HLB Matchers

14:30 – 15:20

Onze partner HLB Van Daal neemt je mee in de interessante wereld van lokale tot internationale fusies en overnames. Denk je na over de aan- of verkoop van een bedrijf dan kun je deze workshop niet missen.

koop kaarten

Optie 3: The making of a digital event.

13:30 – 14:30

Jij volgt dit evenement vanuit je luie stoel. Dat scheelt toch een reis vanuit Alkmaar, Goes of Groningen! En dat bevalt goed. Zo goed dat steeds meer evenementen op deze manier zullen plaatsvinden.

Maar hoe zet je als Junior Kamer zo’n grote productie weg? Wat komt daar allemaal bij kijken? Wat zijn de (on)mogelijkheden en de zaken waar jij aan moet denken? Wat betekent dit voor je bezoek, je draaiboek… en je begroting?

Wij leren het je allemaal, samen met de audiovisuele toppers van First Impression. First heeft diverse studio’s en begeleidde niet alleen dit CvA, maar ook de JCI Summit en het NC. Daarbij willen we jou letterlijk een blik achter de schermen geven.

koop kaarten

Optie 4: Dé principes van een sterke kamer (voorproefje).

13:30 – 14:20

Er is een nieuwe training op komst, en jij krijgt alvast een voorproefje (van Elze Woudstra). Hoe zorg je dat jouw kamer de beste wordt? Kunnen leden van jouw kamer zich echt ontwikkelen? Zijn ze tevreden, of super enthousiast? Ga aan de slag met dé principes van een sterke kamer, toets waar jouw kamer, je leden en jij staan en maak een volgende stap.

Let op: JCI leden only, max. 15 deelnemers.

koop kaarten

Digitale borrel

Vanaf 15:30

Uiteraard is er ook gelegenheid om te borrelen. Deze live stream zal tot in de laten uurtjes beschikbaar blijven…

koop kaarten